svetovalec

V letu 2009 je dobil zlato nagrado Gospodarske zbornice za Inovativnost: Naziv inovacije: Termostatski integrirani regulator brez pomožne energije za pripravo tople sanitarne vode brez akumulacije (PT ˚C2+ P).

V času 10 let službovanja v multinacionalki DANFOSS je temeljito spoznal Vitko organiziranost (LEAN DEVELOPMENT), ki jo je uspešno vpeljal na 4 razvojnih lokacijah v Evropi. V koncernu DANFOSS TRATA je prevzel nalogo Direktorja Operations, z odgovornostjo za Proizvodnjo, Kakovost, Nabavo in Logistiko. Največji dosežki v tem času so dvig produktivnosti v proizvodnji za 10%/leto, znižanje zalog v dobavni verigi za 30%, nabavni prihranki v višini 2-3%/ leto in izboljšanje stroškovne učinkovitosti za 10%. Osnova za rezultate je bilo dobro poznavanje in vpeljava konceptov Vitke organizacije.

Leta 2010 je prevzel vlogo Tehničnega direktorja v Steklarni Hrastnik, kjer je vodil tehnične oddelke v 3 poslovnih enotah na 2 lokacijah. V tem času so dvignili produktivnost v proizvodnji za 10-20%. Vpeljal je tudi sistem in kulturo stalnih izboljšav v podjetju.

Kariero je nadaljeval kot Vodja komerciale in nato kot direktor podjetja Kovinotehna MKI.

Po zaključenem mandatu je ustanovil svoje podjetje OMP d.o.o. na področju zahtevnih strojnih in elektro inštalacij z več kot 30 projektnimi sodelavci. Je tudi član Programskega odbora Industrijskega Foruma IRT.

M: +38651313221
E: urh.hudoklin@omp.si