TEMNA STRAN SODELOVANJA V TIMU!

Ko boste prebrali naslov, se vam bo mogoče zdelo malo čudno, zakaj sem se odločil pisati o temni strani sodelovanja v timu. Malo drugačen naslov bi bil lahko tudi: ”Deset nasvetov, kako uničiti timsko delo!”

O tej temi pišem zato, ker se velikokrat pri timskem delu pojavljajo napake, ki bodo tu opisane in te lahko povzročijo neuspeh delovanja tima.

Deset nasvetov, kako uničiti timsko delo:

  1. Ne udeležujte se timskih sestankov. Pritožujte se glede neprimernosti dnevnega  reda sestanka, prostora, v katerem je timski sestanek in termina, v katerem je sklican sestanek.
  2. Če se boste sestanka udeležili, zamudite in se opravičite z nenavadnim opravičilom. Ko vstopite kot zamudnik, bodite čim bolj moteči.
  3. Če je vreme slabo in vam ne ustreza, se ne udeležite sestanka. Saj se v slabem vremenu ne splača hoditi na sestanke.
  4. Če se boste sestanka udeležili, poiščite napake pri delu vodje in članov tima in jih opozorite nanje. Vedno se lahko najde kakšna napaka.
  5. Nikoli ne sprejmite vodstvenega položaja v timu, ker je lažje biti član in stalno kritizirati delo tima.
  6. Bodite užaljeni, če ne boste dodeljeni nekemu timu s posebno nalogo, če boste, ne sodelujte.
  7. Če vas bo vodja tima povprašal za vaše mnenje, ga ne povejte. Po sestanku pa se na veliko pritožujte.
  8. Naredite čim manj; ko vam bodo drugi priskočili na pomoč, se začnite pritoževati, da je klika v timu prevzela pobudo in vodenje
  9. Ne plačujte pijače ali kave soudeležencem v timu, ne praznujte obletnic. Lahko pa poiščete tiste, ki bodo dali samostojne prispevke namesto vas ali pa praznovanje naredite zelo pozno, ko bo že vse mimo.
  10. Ne sprejemajte nove člane v tim, bodo že vse naredili stari člani, tudi, če je veliko dela. Obenem pa se pritožujte glede kvalitete in storilnosti v timu.

 

Če nasvete preberemo na hitro se nam zdijo zabavni in neresni. Ko pa se poglobimo v njih, opazimo, da se v timih pogosto dogajajo podobne situacije, ki se jih ne zavedamo. To so majhne igrice članov tima in te ubijajo timski duh in dobro vzdušje. Predlagam vam, da se  poglobite v nasvete in sami pri sebi analizirate, ali ste kdaj  ravnali podobno in kaj lahko pri sebi spremenite, da bo tim bolj uspešen.

 

Matjaž Košir

matjaz.kosir@energos-svetovanje.si

matjaz.kosir@psiho-terapevt.si

www.psiho-terapevt.si