Motivirani zaposleni so pogoj za uspešno podjetje.

Z uporabo Fish filozofije lahko ustvarite zanimivejše, bolj energično in dobičkonosnejše delovno mesto.

Ljudje velik del svojega življenja preživimo na delu in pri dejavnostih, ki so tesno povezane z njim – pripravam za delo, poti v službo in sproščanju po službi. In če toliko svojega časa posvetimo temu delu našega življenja, bi bilo dobro znati v njem tudi uživati in se pri tem napajati z energijo.

Kliknite tukaj za ogled odlomka!

Žal, veliko ljudi svojega dela ne opravlja z veseljem, v službo odhaja z odporom in velik del dneva preživi pod stresom. In kar je še huje: mnogi ljudje prinesejo svojo negativno energijo tudi domov in jo nehote stresejo na tiste, ki jim največ pomenijo – svoje najbližje.

Tako je izrek »Hvala bogu, da je petek« še vedno najmočnejši moto večine ljudi.

Škoda, kajne! Če to mirno gledamo in nič ne ukrenemo, je to približno tako, kot da bi sami sebe obsodili na nesrečno in mizerno življenje.

Pa ni nujno, da je tako. Če se odločite, lahko marsikaj spremenite. Z uporabo Fish filozofije lahko ustvarite zanimivejše, dobičkonosnejše in bolj energično delovno mesto.

Lahko se naučite ljubiti tisto kar delate, četudi ne morete vedno delati tistega kar ljubite.


Ustvarite bolj prijazno delovno okolje, napolnite delovno mesto s pozitivno energijo in zgradite dober model timskega dela z uporabo štirih enostavnih konceptov Fish filozofije.

  

IGRA – Gre za to, da se kljub resnemu delu tudi zabavate, uživate, ste spontani in kreativni. Življenje je prekratko, da bi ga preživeli čemerni. Nekateri ljudje mislijo, da je igra nasprotje delu. Ali se igrate ali pa delate. Igranje na delovnem mestu  ponavadi poteka skrivoma. Smatra se za neproduktivno, ni v pomoč in ne prinaša dobička. Seveda to ni res. Igra pripomore, da je delo bolj prijetno, kot bi bilo sicer, prinese več poslov in nam pomaga, da opravimo nekatere naloge bolje, kot če bi trdo delali ves dan. Igra naredi delo zabavnejše, spodbuja kreativnost in sposobnost za reševanje problemov, razveseli stranke in zaposlene, olajša dolgočasna dela in omogoči, da čas hitreje mine.

POLEPŠAJ JIM DAN – Govori o tem, da za vaše stranke in sodelavce storite nekaj posebnega. Ko nekomu polepšate dan, ste mu dali posebno darilo, ki ga še dolgo ne bo pozabil. In ko ga podarite, se ob tem počutite odlično.

BODI POZOREN – Pomeni, da smo popolnoma osredotočeni na trenutek oz. delo, ki ga opravljamo. Ko smo pozorni, medtem ko komuniciramo s strankami ali smo drug z drugim, poslušamo intenzivno, zato nam ne uidejo pomembne priložnosti. Poslušajte sodelavca, družinskega člana ali prijatelja. Ne čakajte zgolj na trenutek, ko lahko vi spregovorite. Preprosto poslušajte. Za hip ne imejte nobenega mnenja, ne ocenjujte in ne vrednotite, le osredotočite se na to, kar nekdo govori.

IZBERI SVOJ ODNOS – Govori o tem, da popolnoma prevzamemo odgovornost za vse svoje odločitve, celo za naš odnos pri delu. Pozitiven odnos je odločitev, ki jo sprejemamo iz trenutka v trenutek. Če želite delati in živeti dosledno po prvih treh točkah, se morate zavedati, pa če želite ali ne, da si svoj odnos izberete sami. Takoj ko vstanete iz postelje, se morate odločiti kje in kako boste preživeli dan. Vsak dan zavestno izberite svoj odnos.
Več o Fish filozofiji lahko preberete v predstavitvenem priročniku.

Film »Fish filozofija po ribje » s priročnikoma (priročnik za vodjo 88 strani, ter priročnik za udeležence 28 strani) lahko kupite ali si ga izposodite, da boste lahko izpeljali interno izobraževanje v vašem podjetju. Pred nakupom ali izposojo tega ali katerega drugega izobraževalnega programa (na voljo jih imate več kot 100 na najrazličnejše teme) je možen brezplačen ogled v Video centru d.o.o. (Petra 01/5004144).


Aleksander Pokovec
direktor

Video center d.o.o.
Matjanova pot 9
1000 Ljubljana
www.videocenter.si
tel: 01 500 41 44